Jeg får gentagende gange det spørgsmål “Hvor meget skal jeg tage af?” eller “Skal jeg tage alt tøjet af?”

Tænker

Det er et ganske uskyldigt spørgsmål om uvidenhed omkring hvad der er nødvendigt at afdække for at kunne modtage massage.
Men det er også et sundt check spørgsmål, for det svar behandleren giver, fortæller  om behandleren og eventuelle hensigter.

Jeg vil her give nogle eksempler, samt fortælle hvad der er ud fra min etik, er i orden og hvad som ikke er i orden, jeg gør dette ud fra de fortællinger nogle af mine klineter har givet.

Massage af brysterne

Kvindebrystets anatomi: 
1. Brystvæggen
2. M. pectoralis major
3. Mælkekirtler
4. Brystvorte
5. Areola mammae
6. Mælkegange
7. Bindevæv 8. Hud

Fornyligt havde jeg en ung kvinde på briksen, som kom til mig på grund af nakke og skulder spændinger.
Hun var ganske snakkesalig og vi talte om vind og vejr, ved afslutningen af behandlingen fortæller hun om en fysioterapeut, som havde bedt hende klæde sig helt af, dette gjorde han før de startede på behandlingen, hvor han forklarede at det var nødvendigt for at han kunne diagnosticere hende.
Det kan godt have sin rigtignokhed, men undersøgelsen inkluderede massage af bryster og mave, men ikke massage af brystmusklerne kun selve brystet.

Da kvinde bryster hovesalgigt er fedtceller, kirtler blodårer mm. og de sidder oven på musklerne, er der ingen grund til, at massere selve brystet.
Er der spændinger i muskler under brystet, masseres der under selve brystet, ikke igennem det.

(2) Pectoralis major ligger tæt på brystkassen, og kan masseres side værks, og derved kan man komme til musklen, dette er den rigtige metode, da det vil gøre mere ondt på klienten ved, at prøve på at massere igennem brystet.

Mande bryster er nemmere da der kan masseres direkte på Pectoralis, igen spørger jeg først om det er ok, da bryster nu engang er et privat område.

Massage af sæde musklen og ben
Lænd, sædemuskel og ben

Illustration af hvordan muskler og sener hænger sammen bag på kroppen.

Også her har jeg eksempler på at behandlere har handlet ubetænksomt, lige fra den her trediehånds fortælling, om behandleren der uden at spørge, men med denne sætning siger “Ja der er kun en måde at massere den muskel på…” og derpå stikker en finger op i anus på sin klient og masserer.
Denne klient har der efter aldrig, været hos massør.

Jeg kender ikke den muskel som ‘skal’ masseres via anus, og jeg vil aldrig selv massere der, da jeg som det første vil føle det grænseoverskridende, både for mig selv, og overfor klienten. Desuden vil jeg være bange for at lave rifter i endetarmen, hvilket vil være ret skidt. Jeg forstiller mig at ovenstående er et enkeltstående eksempel.

Så er der den ‘sædvanlige’, med at massagen er for blid og/eller kommer for tæt på erogene zoner.
Eller at behandleren kikker lidt fro nysgerrigt og for længe på sin klient.

Sæde musklerne er centrum af kroppen, og står for skud for forskellige vrid og belastninger, så områder der kan være nødvendige at massere for at løsne og lindre, kan være fra hoftekant til ned i lårene, både for, bag samt i lysken.

 

Forbehold du bør tage som klient:

Det er yderst vigtigt at du føler dig tryg ved behandleren og behandlingen. Mærker du at dine grænser ikke bliver respekteret så sig stop, bliver du bedt om at tage mere tøj af end din sunde fornuft fortæller dig, at du bør tage af eller hvad du er komfortabel med af at tage af, så sig tak for idag, og gå igen.

Det er altid ok at stille spørgsmålet “hvorfor”.
Spørg indtil behandlingen, hvilke områder behandleren mener der skal masseres, og igen er du i tvivl om hvorfor, så stil spørgsmålet “hvorfor”.
Bryder du dig ikke om svarene eller er utryg ved behandleren, sig tak for i dag og gå.

Hvad du kan gøre for at være klar til at modtage massage.

Du kan gøre det nemt for dig selv og behandleren, ved at have ‘fornuftigt’ massage tøj på, og derved ikke føle du skal tage for meget tøj af.

Nakke og øvre ryg:
En BH som kan åbnes i ryggen, så er der ingen grund til at tage den af.

Ved lænd, sædemuskel og ben:
En small trusse, g-string trusse, eller en trusse som er løs nok til at blotte de områder som skal masseres.

Der kan masseres uden på en trusse, eller en sports BH, så det er et forbehold som du også kan tage. Dog er det svære for massøren at komme i dybden.
Lad være med at tage de nyeste trusser eller den nyeste BH på, der kommer olie på dem.

Yderligere er der smerter som forgrener sig fra bagsiden til forsiden af kroppen, hvor massage områderne er tæt på erogene zoner, igen så er det ikke nødvendigt at smide trussen for, at behandler kan komme til, en god behandler vil her bruge håndklæde eller tæppe til, at dække kønnet, samt fortælle hvad han eller hun påtænker at gøre og påpege at det er helt ok at takke nej.

Hensyn du bør gøre som behandler, ved nye og nyere klienter:

Forklar hvad du mener skal behandles, vis eventuelt områder på en af dine anatomi tegninger som du med garanti har på væggen.
Det giver tryghed, samt viser at du ved hvad du laver, som igen genérerer tryghed.
Samtidigt så lyt til og se på klientens reaktioner, mærker du tvivl eller tøven spørg ind til om det er ok.

Lad klienten klæde om i fred, mind klienten om at sige til når han/hun ligger på briksen, sørg for at dække til som noget af det første.
Er i, i samme lokale så vend ryggen til.

Afdæk kun områder hvor det er nødvendigt, husk at dække klient med håndklæde og/eller tæppe.

Når du er færdig med et område, dæk området til igen.

Spørg om det er ok at massere sædemuskel, det gælder både for kvindelige og mandlige klienter, ligeledes spørg om det er ok at åbne BH.
Jeg har endnu ikke haft en mand på briksen som har båret BH, men skulle det ske, vil jeg også her spørge om det er ok at åbne den. 😉

Når massagen er i gang, og du når til eventuelt sæde musklen så spørg igen om det ok at massere der, eller hvis omkring/nær bryster.
Hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt.

Når/hvis en klient skal vendes om, så husk at lukke hvad du har åbnet, brug håndklædet skærmende, ved at holde det op i ‘strand omklædnings stil’ så du kun kan se klientens hoved, også selvom klienten har BH på eller det er en mand, det er god stil.

Skal du tæt på erogene zoner, så tal med klienten om hvad, hvordan og hvorfor, spørg igen om det er ok, hvis du mærker at klienten værger sig, så vælg at lade være, forslå eventuelt at det er noget i kan gøre næste gang, så har klienten en sikker vej ud af situationen.

Ansvaret for en god tryg behandling ligger hovedsaligt på behandlerens skuldre.

God arbejdslyst