Side under konstruktion sidste update 06/10/20

Oversigt

Book aftale
Hovedpine typer
Berørte muskler
Behandling

 

Hovedpine typer


Der er mange former for hovedpine, lige fra de almindelige spændingshovedpiner som kan minde en del om migræner, til de permanente så som klyngehovedpine eller hovedpiner som kommer af piskesmæld eller andre former for skader i nakke og skulder regionen.

De typer hovedpiner som massage kan lindre er primært spændings hovedpinen og i mange tilfælde hovedpine fra piskesmæld.

I tilfælde kan massage forhindre et migræne anfald, men det er yderst få tilfælde. Massage hjælper for så vidt ikke på migræne.

Spændings hovedpine og migræne minder en del om hinanden, men ved spændinghovedpiner kommer er der ikke auraer før migræneanfaldet.

Tilfælles har de svimmelhed, lys og lyd følsomhed, dog er migrænes følsomhed betydelig stærkere.

 

Berørte muskler

Der er mange store og mindre muskler som kan være årsag til at man får en spændinghovedpine, du kender dem sikkert som; Skulder-, nakke -, hals muskler.

Billede af nakke muskler

Som fremgår af billedet her, så er der mange muskler som kan være spændte, som kan være en del af årsagen til at man har ondt i hovedet.

Man kan se at musklerne har deres udspring og vedhæft på henholdsvis rygsøjlen og kraniekanten.
Nogle af dem har deres vedhæft på forsiden på kravebenet.

Grunden til at der kan være spændinger i dem kan være mange. men hovedårsagerne efter min erfaring, er bekymringer, stress, dårlige arbejdsstillinger ved computeren eller dårlige siddestillinger generelt.

 

 

Kikker vi længere nede omkring skulderblad og muskelgrupperne som går fra nakke til midt på ryggen, kan det også ses at selve skulder bladet og de muskler der kan have en årsag til at man spænder op, det er større muskler, hvor de fleste har forbindelse til nakken og kan være medskyldige til at man har spændinger og smerter, som også giver hovedpiner.

Hjem 2287 8987 Booking