Gamle skader

Igennem vores liv kommer vi ud for mange forskellige ting, og nogen gange går det galt, og man pådrager sig en længerevarende eller en permanent skade.

Det kan være skader hvor ledbånd springer, tennisalbue, brud som ikke er vokset korrekt sammen, det kan være mange andre skader end synlige, eksempelvis er piskesmæld en skade som følger den uheldige i lang tid hvis ikke hele livet.

Det som behandling kan gøre er, at lindre de følge smerter som der må være i muskler og væv.

Behandling af gamle skader

Gamle skader kan være nemmere at gå til, ikke fordi behandlingen er lettere, men skaden og konsekvenserne  er kendte. Her gælder det at få løsne så meget op, at de smerter der er forbundet med skaden, både kompenseringsmerterne, væv og muskelsmerter, som kan lindrers med massage og behandling af bindevæv, så man kan få en bedre hverdag.
I mange tilfælde kan der løsnes i sådan en grad, at området kan genoptrænes, til at kunne fungere bedre og i tilfælde helt gå i sig selv.
Dette er individuelt men for de fleste er der en lindring.

Nye skader

Med nye skader specielt trænings skader er det vigtigt at give kroppen en pause så den kan komme sig, det betyder dog ikke at man er ’tvunget’ til at ligge på langs og streame tv hele dagen, tværtimod.

For selvom kroppen har brug for ro, så har den også brug for bevægelse, den almindelige bevægelse, det er vigtig for ikke at gøre ondt værre, eller lave kompenserings smerter.
Det er altid vigtigt ikke at presse det/de skadede områder for meget, man skal virkelig lytte til hvad ens krop siger, og respektere at man ikke kan løbe den planlagte maraton foreløbig.

Er det mere end overtræning, her tænker jeg på overrevet ledbånd, knæ eller ankler, så tager det den tid det tager, og man skal følge læger, kirurgers og fysioterapeuters råd og vejledning, for hvad man kan og ikke kan/bør gøre.

Behandling af ny skader

Som beskrevet ovenfor så skal nye skader have ro, så en ny skade behandles ikke.
Som behandler kan man lindre de kompenseringsaksder som opstår, også ’sofa’ skaden, hvor lænd og nakke bliver stive af den nu manglende bevægelse, men også kompensationskaderne som kommer af den nye måde at bevæge kroppen på, på grund af smerterne.

Hjem 2287 8987 Booking